top of page
Търсене

С деца на SUP

Актуализирано: 5.06.2022 г.Падълбордингът е страхотно приключение сред природата и голямо забавление за всеки един член на семейството, независимо от неговата възраст. SUP ни предоставя несравнимо изживяване, в което заедно можем да изследваме света по вода, да се любуваме на красиви гледки, да спортуваме и да създаваме незабравими спомени като семейство.

Но за да бъде преживяването позитивно, трябва да сме подготвени и да подходим отговорно при планирането експедиция с най-малките изследователи.

Има няколко неща, с които е нужно да се съобразим, когато с нас има деца в редиците на гребящите или пък ги качваме на борда като пасажери.

Водата. Няма да изненадаме никого тук, но основното нещо, което трябва да вземем по внимание е водата, в която ще приключенстваме.

Независимо дали планираме гребане в море, язовир или река, е необходимо отговорно да анализираме моментното състояние на водата като температура, вълнение, течения и откровено да преценим дали отговаря на нашата подготовка и тази на децата, ако гребат самостоятелно. Не искаме да поставяме децата си в ситуации на паника или бедставане.

Сигурността. Жилетките на деца във водата са задължителни, особено при дълги преходи и дълбоки води. Независимо от възрастта или увереността им в плуването.

Винаги присъства риска от лошо падане, удар в дъската или друг обект във водата.

Също така не забравяйте, че основоно в сладководните басейни, под повърността на водата е често срещано да има клони или друго, което не виждаме и би могло да доведе до оплитане и кризистна ситуация.

Среща с някой от водните обитатели, колкото и безобидни да са, особено в нашите родни води, като по-големи медузи, риби или змии може да се окаже причина за паника и последваща липса на адекватна реакция във водата, което пък е предпоставка за опастност.

Сигурността на децата ни е наша отговорност и взимането на всички предпазни мерки е задължение, към което трябва да се подхожда без компромиси. Жилектата е A MUST!Маршрута. Винаги трябва да съобразяваме маршрута с подготовката на най-неопитното гребящо дете.

Той трябва да бъде познат или предварително проучен от нас, за да се избегнат непредвидени опасни ситуации.

Дължината на маршрута също е от значение. Все пак искаме да оставим приятен спомен от съвместното прекарване и да го повторим, а не да изтискаме всички сили от децата си и да ги откажем завинаги от пътешествията на SUP.

Тук можем да дадем един съвет, ако гребете по река. Започнете разходката си срещу течението, за да може връщането, когато силите на децата вече са се поизчерпали да им бъде по-лесно и да си спестите мрънкането и пуфтенето.

Времето. Слънцето може да бъде много приятно и галещо през пролетните или есенни дни, но в разгара на лятото, стоящ върху дъската часове наред категорично е опасно.

Затова лятно време, когато планираме преход на SUP и особено с деца е добре да избираме сутрешните или следобедни часове с по-слабо слънце.

Трябва да сме запознати с метеорологичната прогноза за деня и часовете, в които сме планирали да сме по вода. Не искаме да ни застигне буря, докато гребем с децата си някъде в дивото и да превръщаме планирания за прекрасен ден в Survivor преживяване.

Екипировката. Часовете под жаркото слънце могат да имат сериозни последствия върху кожата на възрастен човек, какво остава за нежната кожа дете. Не забравяйте, че във водата слънцето се усеща по-силно, а има и вятър, който допълнително нанася щети.

Нужно е да предпазваме кожата на децата си освен със задължителната висока слънцезащита и с подходящо облекло и аксесоари. Сърф индустрията е създала UV защитени блузи, така наречените рашгардове, които са ушити от иновативни бързо съхнещи материи и са идеален избор за всякакви спортове във вода. Но дори да не разполагате с рашгард, една тениска е винаги по-добър вариант от изложена на изложена на слънцето незащитена детска кожа

Шапка или бандана, които да предпазват главата са също част от арсенала. Хубаво е шапката да бъде с широка периферия или козирка. Банданата е по-комфртния вариант, но търсете такива, които имат UV защита - Banditto Headwear предлагат супер опции с иновативни материи и готини дизайни.


Забавлението със SUP е гарантирано за всички възрасти стига да сме разумни и подготвени. Ние ви пожелаваме повече свободно време и страхотни дни, които да прекарвате активно с любимите си същества... По вода.


Последни публикации

Виж всички
bottom of page