top of page
Търсене

Какво да носим на SUP приключение

Актуализирано: 5.06.2022 г.

Всеки, който е запален по падълбординга иска да открива нови места, да изследва нови води и да акустира на нови брегове. Да бъде част от експедиции и да фотографира в съзнанието си нови псе по-пленяващи гледки. Често тези места са трудно достъпни и се изисква определено усилие, за да бъдат достигнати.

И сега ще ви дадем няколко идеи с какво да бъдете по-подготвени за усилието, а експедициите ви по-приятни.

Вода. Сигурни сме, че си знаете, но все пак. Хидратацията по време на физическа активност е от първостепенна важност, особено когато си изложен и на неблагоприятни метеорологични условия като слънце и вятър. Не тръгвайте с по-малко от литър вода. На пазара има страхотни термо бутилки за многократна употреба, които ще запазят водата ви разхлаждаща и свежа дори и в най-горещите дни.

Слънцезащита. Висок фактор. Слънцето по време на SUP сесии е колкото приятно, толкова и вредно за кожата. За да бъде максимално ефективна, слънцезащитата е нужно да бъде подновявана на всеки час. Така, че не забравяйте да я вземете с вас.

Репелент. Често, за да достигнем до някоя интересна локация ни се налага да правим преходи през залесени местности, в които се сблъскваме с насекоми от всякакъв вид. Добре е да сме подготвени, ако не искаме да се чешем през целия ден, раздразнени от ухапванията им. По водите на реките и язовирите също е пълно с всевъзможни буболчки, имайте го предвид.

Нещо за хапване. В зависимост от времето, което сте предвидили за плаване и разходка ще прецените какво и колко да вземте - някое вкусно барче, ядки за сила или апетитен сандвич за обяд по вода. Но със сигурност е хубаво да имаме нещичко, с което да се подкрепим, ако усетим глад и сме далеч от цивилизацията.

Бандана или шапка. Отново намесваме слънцето, но няма как. Трябва да предпазваме главите си от слънчеви удари, които изобщо не са рядкост за любителите на падълбординга през лятото.

Банданите тип бъф пък вършат страхотна работа за по-хладно време, когато вятърът може да донесе схващания на загрялото ни тяло.

Комплект за поправка. Ако гребете на надуваем падъл борд не забравяйте винаги за дълги разходки, особено в реки и язовири да носите лепилото и парчето за поправка. Никога не знаете къде можете да закачите борда и да го компроментирате, а това да ви попречи не само да довършите сесията си, но и да се приберете благополучно.


Последни публикации

Виж всички
bottom of page